August 10, 2020

Loghout

Bouwen met Log hout

In samenwerking met Rutten Houtbouw uit Roggel en Trecowoningen kan Woonovatie voor u woningen realiseren op basis van de ‘houtstapelbouw-techniek’. Dit is een traditionele bouwmethode waarmee woningen al eeuwen worden gebouwd in de Scandinavische en Baltische landen en in Oostenrijk, Zuid-Duitsland en Canada en sommige delen van Amerika. Het is een typische bouwmethode voor landen die de beschikking hebben over uitgestrekte bosgebieden.

Constructie

Bij deze bouwmethode worden houten balken, de logs, op elkaar gestapeld om op die wijze een wand te vormen. In deze samenwerking met Rutten Houtbouw en Trecowoningen worden voornamelijk de rechthoekige en vierkante balken toegepast in het bouwproces. Er kan namelijk ook met round logs, of met semi-round logs worden gewerkt. Door te kiezen voor de square logs kan de pasvorm en de luchtdichtheid het beste worden gegarandeerd.

Bij het bouwen van woningen met deze techniek worden de onderlinge verbindingen uitgefreesd in de fabriek. Op deze wijze passen de logs feilloos in elkaar en ontstaat er een ‘ijzer’-sterk geheel.

Voor- & nadelen

De massieve dragende houtconstructie kan op enkele dagen tijd worden opgebouwd. Het is wel belangrijk om bij het ontwerp en bij de bouw rekening te houden met het zakken van de constructie. Dit heeft geen gevolgen voor de stevigheid of de stabiliteit van de constructie maar maakt wel dat er rekening gehouden moet worden met de afwerking. Hiervoor zijn slimme en beproefde methodes voor ontwikkeld.

Bij deze techniek wordt er aan de binnenzijde van de constructie opbouw geïsoleerd waarna er een afwerking wordt bevestigd.

Op de site van onze partner Trecowoningen vind je enkele concepten: www.trecowoningen.nl

Advies nodig of hulp bij de bouw van een project?

Neem gerust contact op of raadpleeg onze meest gestelde vragen om meer inzicht te krijgen in onze processen, werkwijze en diensten die wij voor jouw kunnen leveren.

Woonovatie logo
Nieuwstraat 25
5954 CJ Beesel
+31 628150053
info@woonovatie.nl
Je inschrijving is voltooid!
Oeps! Iets is niet goed gegaan bij het inschrijven.