Over ons

Wij geloven dat door innovatie woningen comfortabel, duurzaam en aantrekkelijk gebouwd kunnen worden.

Over ons

Woonovatie is een jong familiebedrijf gevestigd in Noord-Limburg. Wij willen op onze eigen manier  een bijdrage leveren aan een betere wereld door in onze branche te bouwen op een duurzame en ecologische manier. Dat doen wij door gebouwen neer te zetten met hout in combinatie met de inzet van zoveel mogelijk andere ecologische materialen. Deze passie voor bouwen met hout komt terug in de drie bouwmethodieken die wij veelal toepassen:

  • Houtskeletbouw
  • DLT casco bouw (Deuvel laminated Timber)
  • Loghout stapelbouw

Door met de juiste kennispartners, leveranciers en onderaannemers te werken kunnen wij een rol spelen voor jou in het volledige bouwtraject als hoofdaannemer of je kunt voor specifiek montage werk bij ons terecht.

Waarom doen we wat we doen?

De bouw is in Nederland jaarlijks verantwoordelijk voor 50% van het grondstoffenverbruik, 30% van het waterverbruik en 35% van de CO2-uitstoot. Dit laatste zit hem in de productie en de verplaatsing van bouwmaterialen maar ook in de energievoorziening van gebouwen voor verwarming, koeling en andere zaken.

Dit heeft een enorme weerslag op de wereld waarin we leven terwijl het ook anders kan. Bouwen met ecologische materialen zoals hout, hennep, vlas en cellulose heeft meerdere voordelen. Door met gecertificeerd materiaal te werken is er de garantie dat voor de bomen en planten die geoogst worden ook weer nieuwe worden terug geplant en dat er heel strenge regels gelden voor natuurbehoud. Het andere grote voordeel is dat deze natuurlijke materialen CO2 opslaan tijdens hun groeiproces. Bij zorgvuldig gebruik sla je dus CO2 op via deze materialen in je gebouw. Op die manier haal je voor langere tijd C02 uit de natuurlijke kringloop.

Maar misschien wel het allerbelangrijkste argument is dat wonen of werken in een gebouw dat grotendeels bestaat en is opgebouwd uit duurzame en ecologische bouwmaterialen zoals hout gewoon heel fijn is! De materialen zorgen ervoor dat een constructie dampopen kan worden gebouwd waardoor er een natuurlijke vochtregulering ontstaat. Dit zorgt voor een zeer plezierig binnenklimaat en is bevorderlijk voor de gezondheid.

Hoe bouwen wij?

Woonovatie bouwt zoveel mogelijk op basis van duurzame en ecologische materialen en probeert circulariteit, het nadenken over hoe een ontwerp wordt vormgegeven om in een toekomstige situatie de gebruikte materialen ook weer uit een bouwwerk te krijgen, zoveel mogelijk mee te nemen in haar bouwmethodieken. Juist de keuze voor houtbouw maakt dit mogelijk omdat het hier voornamelijk om een droog bouwproces gaat waarbij houten elementen of log stapel hout aan elkaar worden verbonden door schroeven, spijkers en houten deuvels.

Hiervoor hebben we een eigen bouwmethodiek ontwikkeld die draait op de prefabricage van de verschillende benodigde elementen. Een woning voor ons is onderverdeeld in verschillende modules waarvoor verschillende partners en leveranciers voor ons de benodigde elementen leveren.

Door de keuze voor hout te combineren met prefabriceren verandert het ‘bouwen’ op de bouwplaats in een snel en efficiënt montageproces waarbij over het algemeen licht materieel voor nodig is. Het is dus ook mogelijk om het bouwproces op de beoogde bouwlocatie vrijwel zonder uitstoot van emissies uit te voeren.

Waarom bouwen wij op deze wijze?

Binnen Woonovatie zijn we ervan overtuigd dat in elk potentieel project de wensen van een klant gecombineerd kunnen worden met onze visie op bouwen om zo na afloop op een trotse manier terug te kijken op het proces en op het eindresultaat. Bouwen hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn, en als je de juiste keuzes maakt kun je met duurzame keuzes een gebouw realiseren dat toekomst-proof is.

Onze waardes

Toekomst gericht

Woonovatie kijkt vooruit. Wij willen de huidige huizenbouw veranderen door milieu bewuster te bouwen. Een betere toekomst achter te laten voor de generaties die volgen.

Trots

Ons familie bedrijf is trots op het product dat wij afleveren, en trots op het feit dat wij met ons product een bijdrage kunnen leveren aan het klimaat probleem.

Betrokken

Als kleine onderneming zijn wij zeer betrokken bij elk project waar wij aan mee werken. We werken graag samen met de klant in plaats van voor de klant.

Ondernemend

Wij zijn constant op zoek naar innovaties die er voor kunnen zorgen dat onze bouwprocessen duurzamer worden. Met hard werken en passie voor het vakgebied gaan wij elke dag de uitdaging aan.

Zijn wij een match voor jouw project of kan jij juist wat voor ons betekenen?

Neem dan gerust contact met ons op we reageren altijd binnen 24 uur.

Woonovatie logo
Nieuwstraat 25
5954 CJ Beesel
+31 628150053
info@woonovatie.nl
Je inschrijving is voltooid!
Oeps! Iets is niet goed gegaan bij het inschrijven.