Egchel

In opdracht van een jong koppel met 2 kleine kinderen hebben wij mogen werken aan deze mooie opdracht. Van de idee fase tot aan de oplevering hebben we het volledige proces begeleid van de ontwikkeling en van de bouw van deze twee-onder-een-kap woningen. Deze zijn gebouwd in een nieuwe, duurzame wijk in het dorp Egchel in Noord-Limburg.

Enkele bijzonderheden in dit project zijn dat de grond waarop de woningen zijn gebouwd niet aangekocht hoefden te worden maar dat er een erfpachtconstructie is waarmee de gronden gepacht worden. Hierdoor was er financieel ruimte om beide woningen te ontwikkelen waarbij er eentje door het gezin zelf wordt bewoond en eentje wordt aangeboden in de verhuur.

In de wijk zelf wordt er gebruik gemaakt van o.a. een helofytenfilter en voor de woningen gold dat deze ten minste EPC 0 moesten worden gebouwd en dat het hemelwater op de kavel zelf opgevangen moest worden. Daarom zijn de woningen geïsoleerd met vlas en hebben een Rc waarde van 7,6 gemiddeld over de hele schil, zijn er 21 zonnepanelen per woning geïnstalleerd en is de noordzijde van het dak bekleed met sedum om de wateropvang hiermee in orde te maken. Het casco van de woningen is gebouwd met het DLT-product van de firma Rombach uit Zuid-Duitsland genaamd NURHOLZ, waarna HSB-gevelelementen van de firma Helwig hier omheen zijn geplaatst. De gevels zijn aan de buitenzijde afgewerkt met stucwerk.

Projectdetails

Locatie:
Energieneutrale twee-onder-een-kap woning
Opdrachtgever:
Particulier
Architect:
Verheijen-Smeets
Constructeur:
HK Statica
Leveranciers & Partners:

Rombach – NURHOLZ DLT casco elementen

Helwig – HSB gevelelementen

Isovlas – Isovlas dakpanelen

Factory Zero – installatiemodule

Onderaannemers:

John van Dijck installatiewerken – aanleg en aansluiting installaties

Versteegen Dakdekkers – dakafwerking

PNL – fundering

Zonnepanelen – Robisol

Groendak – Joru Groen Support

Grondverzet & aanleg groenvoorzieningen – Hecker en Zoon B.V.

Bouwtechniek:
Casco in DLT met voorzetgevels in HSB
Bijzonderheden:
In dit project heeft de klant ervoor gekozen om de binnenafwerking van beide woningen grotendeels zelf voor zijn rekening te nemen. 
Oppervlakte:
105 m2
Start:
4/12/2019
Oplevering ruwbouw:
24/12/2019
Opleverdatum:
1/6/2020
No items found.
Niki & Slawek

Eind 2018 zijn we gestart met de voorbereidingen voor het nieuwbouwproject om twee woningen te bouwen in Egchel. Eentje om zelf in te wonen en eentje als investering naar de toekomst toe om te verhuren. Om in te schrijven in dit nieuwbouwproject moesten we bij het ontwerp al rekening houden met duurzaamheid.

Vandaar dat we toen besloten hebben om ‘all-in’ te gaan door voor massief houtbouw te kiezen, een manier van bouwen die in Nederland niet vanzelfsprekend is. Samen met Woonovatie zijn we gaan tekenen en gaan schaven aan het ontwerp waarbij onze wens om ecologische bouwmaterialen te gebruiken en zelf al de benodigde energie op te wekken op de woning verwerkt werd in de plannen.

De voorbereiding duurde wat langer, maar toen de bouw een maal was gestart ging alles razendsnel. De ruwbouw ging vlotjes en binnen twee weken waren beide woningen wind en waterdicht! Met Woonovatie hebben we afgesproken dat we in de afbouw van de woning een hoop zelf zouden doen op basis van de plannen die we samen hadden gemaakt. Zo konden we nog flink wat geld besparen en is het nog meer ‘ons eigen huis’ geworden. Ook heeft Woonovatie ons ondersteunt in het financiële traject. De duurzame keuzes die we hebben gemaakt in het ontwerp hebben ons nog flink wat voordeel opgeleverd bij het aanvragen van de hypotheek. Op dat vlak zijn er veel dingen mogelijk!

Ondertussen wonen we alweer een tijdje in de woning met onze twee kids en zijn superblij met onze keuzes. Vooral de keuze voor hout als basismateriaal voelt superfijn.

Zelf een leuk project?

Neem gerust contact op of raadpleeg onze informatie pagina’s om meer inzicht te krijgen in onze processen, werkwijze en diensten die voor jouw kunnen leveren.

Woonovatie logo
Nieuwstraat 25
5954 CJ Beesel
+31 628150053
info@woonovatie.nl
Je inschrijving is voltooid!
Oeps! Iets is niet goed gegaan bij het inschrijven.