Venlo

Samen met jongere broer en collega Kees Hoeijmakers is zijn woning volledig van A tot Z ontworpen en ontwikkeld op een bijzondere kavel nabij het historische centrum van Venlo. De bouw van de volledige ruwbouw heeft Woonovatie voor haar rekening genomen terwijl Kees zelf zijn woning aan de binnenzijde heeft afgewerkt. De kavel werd verkregen door loting en er golden bijzondere bouweisen voor de woning en dan specifiek op het gebied van de rooilijnen waar de bouw en uitbouw op gericht moesten worden.

De woning heeft 3 platte dakoppervlaktes die allen al zo zijn opgebouwd dat ze in de toekomst toe een sedum afwerking kunnen krijgen. Een mooi detail is dat de zonnepanelen in de zuidgevel zijn geplaatst in plaats van op het dak. De woning is energieneutraal en heeft een EPC van -0,34. De Rc waarde van de schil zit gemiddeld op 7,6.

Projectdetails

Locatie:
Vrijstaande energie neutrale woning
Opdrachtgever:
Particulier
Architect:
Verheijen-Smeets
Constructeur:
HK Statica
Leveranciers & Partners:

Rombach – NURHOLZ DLT casco elementen

Helwig – HSB gevelelementen

Isovlas – Isovlas dakpanelen

Factory Zero – installatiemodule

Onderaannemers:

John van Dijck installatiewerken – aanleg en aansluiting installaties

Versteegen Dakdekkers – dakafwerking

PNL – fundering

Zonnepanelen – FSOS

Grondverzet & aanleg groenvoorzieningen – Hecker en Zoon B.V.

Bouwtechniek:
Casco in DLT met voorzetgevels in HSB
Bijzonderheden:
De klant heeft de binnen afwerking van de woning volledig zelf uitgevoerd.
Oppervlakte:
112 M² per woning
Start:
25/2/2020
Oplevering ruwbouw:
6/3/2020
Opleverdatum:
1/1/2021
No items found.
Kees

In de drie jaar dat ik voor Woonovatie werk heb ik binnen het bedrijf en met bevriende mensen uit mijn omgeving mijn eigen huis mogen ontwerpen en mogen bouwen. Mijn woning in Venlo diende als pilotproject voor het bedrijf maar is ook tevens voor mij de eerste woning die ik zelf bouw én koop. Een dubbel spannend proces dus!

Het gave van het materiaal is dat er zo veel mee kan, terwijl het bouwproces supersnel is en je maar weinig zwaar materieel nodig hebt om de verschillende elementen tot een woning te monteren. Eigenlijk vergelijk ik het vaak met een IKEA kast; als het ontwerp goed is dan kan het in de montage praktisch niet meer fout gaan.

Daarnaast ben ik blij dat ik veel dingen in de afbouw zelf kan doen. Hout is een superfijn materiaal om mee te werken en als je een beetje handig bent dan kun je veel geld besparen door zelf de puntjes op de I te zetten.

Zelf een leuk project?

Neem gerust contact op of raadpleeg onze informatie pagina’s om meer inzicht te krijgen in onze processen, werkwijze en diensten die voor jouw kunnen leveren.

Woonovatie logo
Nieuwstraat 25
5954 CJ Beesel
+31 628150053
info@woonovatie.nl
Je inschrijving is voltooid!
Oeps! Iets is niet goed gegaan bij het inschrijven.